Valószínűleg ma már nincs olyan ember az országban, aki ne hallott volna a koronavírus járványról vagy a COVID 19 betegségről. Ez általában influenzaszerű tünetekkel jár együtt, súlyosabb esetekben viszont komoly légzőszervi panaszokhoz vezethet.

Az orvosok szerint elsősorban cseppfertőzéssel terjed, főleg köhögéssel, tüsszentéssel, így azokon a tárgyakon is megjelenhet, amelyek előzőleg fertőzött személlyel érintkeztek. Az erre irányított kutatások alapján a vírus a különféle felületeken eltérő ideig marad életképes. Fontos tehát, hogy a megelőzés ne csak a személyes higiéniára terjedjen ki, hanem a lakókörnyezet tisztán tartása is szerepeljen a rendszeres teendők listáján.

Ha szeretné megtudni, hogyan fertőtlenítheti otthonát, az alábbi bejegyzésünkben hasznos tippeket találhat. 

Az alapos kézmosás

A járványos időszakban a megfelelő kézmosás jelentőségéről nem lehet elég szót ejteni. Mivel a koronavírust a legkönnyebben cseppfertőzéssel kaphatja el, a tiszta kéz a megelőzés első lépése. A kézmosást sokan néhány pillanat alatt letudják, pedig az ajánlások szerint legalább egy percig kellene tartania. A kézmosást akkor kell késznek tekintenie, ha a kezének minden felületét megtisztította, ideértve az ujjközöket és a csuklókat is.

Jó tudni, hogy az alapos kézmosáshoz nem elegendő csupán a langyos víz, a szappannak is fontos szerepe van a kórokozók eltüntetésében. Abban az esetben, ha nincs lehetősége kézmosásra, használjon magas alkoholtartalmú kézfertőtlenítő szert, amit szintén egyenletesen kell szétoszlatnia a kezein.

Milyen tárgyakat érdemes rendszeresen fertőtlenítenie?

Azok a tárgyak, amelyekkel napi szinten érintkezik, a járvány alatt rendszeres fertőtlenítésre szorulnak. Ezek közül is kiemelt figyelmet érdemel a bejárati ajtó kilincse. A hazaérkezéskor általában ez az első dolog, amit Ön megfog. A tisztításhoz használhat általános felülettisztító szereket, szappanos vizet, de a legjobb, ha rendelkezik olyan fertőtlenítővel, amely a kilincsen is hatásos.

A postaládákat a kilincshez hasonlóan kell fertőtleníteni, a társasházakban, ahol sok ember megfordul, ezt akár hetente többször is ajánlott elvégezni. Amennyiben a fertőtlenítés során vegyszereket alkalmaz, mindig olvassa el a csomagoláson feltüntetett információkat. Ezzel könnyedén elejét veheti a felületek rongálódásának.

Ha hazaérkezik, azokat a tárgyakat is érdemes egy alapos fertőtlenítésnek alávetnie, amelyek Önnél voltak. A viselt ruhákat levetve, legalább 60 fokon ki kell mosni. Emellett a mobiltelefont, a pénztárcát és a kulcsokat sem árt lefertőtlenítenie. A telefon már önmagában is fertőzésforrást jelent, gondoljon csak arra, egy nap alatt hányszor emeli az arcához és a füléhez a készüléket. 

Viszonylag kevesen törődnek vele, pedig az autó fertőtlenítése is nagyon fontos a járvány idején. Az olyan, sokszor használt felületeteket, mint a kilincs, a kormány, a sebváltó és a rádió gombjai, rendszeresen át kell tisztítania. Ehhez ma már rengeteg féle fertőtlenítő kendő kapható, arra viszont figyeljen, hogy az elektronikai dolgokat ne érje nedvesség.

Az otthona mellett természetesen a munkakörnyezete is számít. Dolgozzon bárhol, azokat a tárgyakat, amelyek sok ember használ napi rendszerességgel, szintén fertőtleníteni kell. Ez lehet billentyűzet, egér, golyóstoll, számológép, vagy bármi más is.

Hogyan rendelhet nálunk biztonságosan?

A járványhelyzet miatt a cégünk számos rendelkezést hozott a vírus terjedésének megakadályozására. Webshopunk továbbra is a megszokott módon működik, de még nagyobb figyelmet fordítunk a higiéniára. A raktárak folyamatos fertőtlenítés mellett, lehetőséget teremtettünk arra, hogy a futárok és a dolgozók érintkezésmentesen adhassák át egymásnak a termékeket. Ezzel nem csak a munkavállaóinkat, de Önt is védjük. A kevésbé higiénikus készpénz helyett pedig utalást, vagy bankkártyás fizetést is válaszhat. A csomagokat a Sprint futárszolgálat juttatja el Önhöz, a lehetséges biztonságos átadási módokról náluk tud érdeklődni.

Ha kilincsrepostaládára vagy ajtó kiegészítőre lenne szüksége, tekintse át kínálatunkat még ma, és rendelje házhoz kényelmesen!

Comments (0)

No comments at this moment

Kilincsek-postaládák.hu – válasszon termékeink széles választékából!

ajtó kilincsek, postaládák, zárak, zárbetétek, házszámok, fogasok, fogantyúk és lakatpántok

Kínálatunkban talál széles választékban megfelelő kilincset ajtójára és mellé egy minőségi biztonsági zárbetétet is e-shopunkban Kilincsek-postalaka.hu. Rozsdamentes vagy műanyag kilincs hosszúcímes vagy rozettás kivitelben, nem hiányozhat egy ajtóról sem. Termékeink között megtalál minden szükséges kiegészítőt és tartozékot a megálmodott otthonához. Házát tökéletesen kiegészítik majd a különböző stílusban és színben rendelhető házszámok és megjelölések. Ezen felül a minőségi postaládák biztosítják küldeményei sértetlenségét. Ne feledkezzen meg értékei védelméről sem és tekintse meg az általunk kínált széfeket. Információs vitrinek, kulcsszekrények, ajtó tartozékok, ajtó névtáblák, kopogtatók és fogasok ezeket mind megtalálja itt egy helyen. Nálunk minden ügyfelünk megtalálja a számára megfelelő terméket!

Több információ
28 éve a piacon