A széf egy olyan zárható tárólóeszköz, ami segít megvédeni az Ön értéktárgyait a lopástól, valamint a sérülésektől. A legtöbb széf téglatest formában kapható, de vannak ettől eltérő változatok is. Az alapanyagot tekintve a fém széfek az elterjedtebbek, ugyanakkor a nagyon erős műanyagból gyártott típusok sem számítanak ritkaságnak. Bejegyzésünkben azokra a központi kérdésekre adunk választ, amelyek a széf vásárlásakor Önben is felmerülhetnek.

Mi ellen szeretné megóvni az értékeit?

A széfek számtalan, egymástól eltérő tulajdonságokkal rendelkezhetnek. Ezek a jellemzők befolyásolni tudják a széfek védelmi funkcióit. Az egyszerűbb termékek csupán mechanikai védelemmel bírnak, vagyis az értékeket egy zárszerkezet óvja. A zárat általában kulccsal vagy kóddal lehet nyitni, de léteznek olyan speciális megoldások is, mint az újlenyomat felismerő panel.

Bizonyos széfek a külső környezeti hatások ellen is védelmezik a bennük tárolt tárgyakat. A tűzálló széfeket például a különösen értékes iratok, szerződések és vállalati dokumentumok megőrzésére használják a tulajdonosok. Az ilyen széfeket a tűzállóság időtartalma szerint osztályozzák. Egy jó minőségű széf akár 4 órán keresztül is bírja a magas hőmérsékleti viszonyokat.

Miért érdemes minősített széfet választania?

Ha minősített széfet vásárol, biztos lehet abban, hogy az elvárásainak megfelelő terméket kapja meg. A minősítés azt jelenti, hogy a széf a gyártás után egy olyan teszten ment keresztül, amiből a szakemberek megállapították a védelmi fokozatát. A vizsgálat során rengeteg szempontot néznek és minél jobban teljesít a széf, annál magasabb besorolást kaphat. A minősítés akkor tekinthető teljes mértékben hitelesnek, ha arról nem csak a gyártó, de független intézet is nyilatkozik. Az olyan széfeknél, amelyekben nem tárolnak nagyobb értékeket, a hivatalos minősítés nem annyira fontos. A családi széfeknél sokszor ez a helyzet, más körülmények között viszont elengedhetetlen a minősítés megléte.

A Magyarországon kapható széfek minősítése lehet magyar vagy külföldi. Amennyiben a MABISZ (Magyarországi Biztosítók Szövetsége) adta ki a bizonyítványt, a széfen egy hazai intézet is elvégezte a besorolási vizsgálatokat. Általában ez honosítást jelent, vagyis a külföldi minőséget ellenőrzik. A minősítés mellett szól, hogy a széfek biztosítási kötvényét a legtöbb biztosító csak ezzel együtt hajlandó kiadni. Ehhez kell a konkrét modell típus és a minősítési nyilvántartási szám megadása.

Mekkora értékben szeretne Ön széfet vásárolni?

A széf árát leginkább a biztonsági szint határozza meg. Az alacsonyabb árkategóriába tartozó termékek kevésbé védenek és sokszor kisebb űrtartalommal is rendelkeznek, mint a drágább változatok. Ráadásul az időtállóságuk sem mindig ideális, jobban ki vannak téve a kopásoknak.

A vásárláskor elsősorban azt kell figyelembe vennie, hogy milyen értékeket kíván a széfben tárolni. Nyilván néhány ezer forintért nem szükséges magas védelmi funkcióval ellátott széfet választania. Ha viszont nagyobb vagyon őrzésére keres megoldást, érdemesebb többet fizetnie. A tapasztalatok szerint, minél többet kell egy tolvajnak a zár feltörésével bajlódnia, annál kockázatosabbnak ítéli meg a helyzetet. A nehezen feltörhető széfeket a rabló gyorsan magára hagyja. Kivétel ez alól, ha a széf nincs jól rögzítve, és könnyedén elmozdítható. A rögzítés mellett egy riasztó berendezést is jó üzemeltetni, ami akkor aktiválódik, ha a széfet illetéktelenek próbálják meg eltávolítani a helyéről.

Miért vásároljon webáruházunkból széfet?

Webáruházunk kínálatában Ön kulcsos, valamint elektronikus zárral ellátott széfek közül válogathat. Egyes elektronikus termékeink külön újlenyomat olvasó felülettel rendelkeznek, hogy az Ön értékei még nagyobb biztonságban lehessenek. A széfeken túl kisebb méretű pénzkazettákat is ajánljunk Önnek. A választást megkönnyítve, a termékek fényképpel illusztrált leírást kaptak, a részleteket mindig az adott széf oldalán tekintheti meg. Cégünk a 25000 forint feletti vásárlásnál átvállalja Öntől a kiszállítási költségeket.

Tekintse át a webáruházunk katalógusát, és rendeljen házhoz kényelmesen még ma!


Comments (0)

No comments at this moment

Kilincsek-postaládák.hu – válasszon termékeink széles választékából!

ajtó kilincsek, postaládák, zárak, zárbetétek, házszámok, fogasok, fogantyúk és lakatpántok

Kínálatunkban talál széles választékban megfelelő kilincset ajtójára és mellé egy minőségi biztonsági zárbetétet is e-shopunkban Kilincsek-postalaka.hu. Rozsdamentes vagy műanyag kilincs hosszúcímes vagy rozettás kivitelben, nem hiányozhat egy ajtóról sem. Termékeink között megtalál minden szükséges kiegészítőt és tartozékot a megálmodott otthonához. Házát tökéletesen kiegészítik majd a különböző stílusban és színben rendelhető házszámok és megjelölések. Ezen felül a minőségi postaládák biztosítják küldeményei sértetlenségét. Ne feledkezzen meg értékei védelméről sem és tekintse meg az általunk kínált széfeket. Információs vitrinek, kulcsszekrények, ajtó tartozékok, ajtó névtáblák, kopogtatók és fogasok ezeket mind megtalálja itt egy helyen. Nálunk minden ügyfelünk megtalálja a számára megfelelő terméket!

Több információ
28 éve a piacon